Am decis sa scriu acest post , pentru a va da o idee de a conserva zarzavat proaspat pe iarna, pentru ciorbe,eu nefiind un fan a zarzatului pus la sare, care ptr. mine are gust de murat. Eu fac in felul urmator : cumpar verdeturile care imi plac in ciorba .
De fiecare data ,pun cam 18 pg de verdeata pentru ciorbe ptr iarna. Socotesc aproximativ cate o legatura din fiecare ,per pg., exceptie facand legaturile de frunzele de sfecla rosie si marar, in care pun jumatate per pg...
De exemplu:18 leg de patrunjel
18 leg loboda
18 leg leustean
18 leg. stevie
9 leg. marar
9 leg frunze sf. rosie citeste toata reteta
Spal f. bine verdeturile, le las la scurs, apoi le toc.
Ca sa fiti siguri ca, puneti cate o leg,din fiecare , spalati pe rand atat cat pentru o pg. apoi tocati si asezati in prima punga, si asa pe fiecare, pana terminati.
Apoi scoteti aerul din pg, si asezati in sertarele congelatorului.
Asa pus ,nu o sa mai aruncati, in primavara urmatoare, cand ies cele proaspete, si mai are un avantaj: cand doriti sa faceti ciorba, scoateti doar o pg. cu zarzavaturile necesare pentru o ciorba plina de savoare ca in plin sezon. A !!!.... si o sa aveti si mai mult loc, pentru alte pg. cu legume si fructe.
Separat mai pun cateva pungute doar cu patrunjel, marar si frunze de telina, dar neamestecate, pe care le folosesc si in alte preparate.
Si sa nu uit: conserv la congelator si pg cu ardei grasi , rosii , verzi ,galbeni ,si rosii taiate cuburi pentru a avea o ciorba de " vara" , in plina iarna, atunci adaugand doar radacinoase: morcov, patrunjel, telina, ceapa.....!!!
Spor la treaba!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu