In fiecare an, faceam sirop de trandafiri. Parca as fi vrut sa iese mai aromat , decat cel pe care-l stiam si am incercat o noua reteta.
Ne trebuie:
300 gr flori trandafir dulceata
400 gr zahar
2 lamai
2 aspirine
1 bidon sau borcan de 5 l
apa citeste toata reteta
Se curata petalele de partea alba,se stoarce o lamaie. Peste petale puneti 100gr zahar, apoi framantati usor .
Se pune amestecul de petale cu zahar si zeama de lamaie in bidon.
Incalziti apa pana ajunge in pc de fierbere. . Puneti in bidon ,restul de zahar si cealalta lamaie taiata cuburi mari sau felii Acum ,turnati si apa in bidon , puneti aspirina si amestecati.
Infiletati capacul si lasati 24 de ore la macerat.
Apoi strecurati si puneti la rece.
Va avea o aroma mult mai profunda de trandafir decat va asteptati si bineinteles un gust divin!
Cine vrea sa faca cantitate mai mare, puneti o aspirina l litru de apa, si mariti cantitatea de zahar.
Chiar daca iese prea dulce , combinati in momentul servirii, cu apa minerala.
Incercati aceasta reteta si o sa va incantati familia si musafirii, cu un veritabil suc de trandafiri!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu