Vorba cuiva, sa trecem la treaba:
aluat clatite:
-2 oua
-500ml lapte
-3 lg ulei,1 lg zahar
-sare, 3 zahar vanilat
-es de rom
-razatura de lamaie cu portocale
-faina citeste toate reteta
umplutura de branza:
-500 gr bz. vaci
-sare , z.vanilat
-zahar tos,es rom, stafide
-2 oua, razatura
topping:
1ou, 100 ml smantana
Facem aluatul de clatite.
Se pune laptele rece intr-un vas , se pune faina, in fir, ( cat sa iese ca o smantana mai subtire) si se bate cu telul bine.
Punem sarea, zaharul, vanilia, es de rom, uleiul (pentru a nu se prinde de tigaie), razatura .
Batem bine cele doua oua si le adaugam la compozitia de mai sus.Trebuie sa arate cam asa:
Punem o tigaie la incins, apoi o pensulam cu un pic de ulei, fff putin, stiti voi cum.
Punem cate putin aluat, in fc. de tigaie. si prajim iute, pe ambele parti.
Apoi pregatim un vas yena, ungem bine cu unt, si pregatim umplutura de bz: in branza se adauga, toate cele mentionate mai sus, si amestecam bine .
Apoi asezam in vasul yena, o foaie clatita ungem cu crema de bz, apoi iar o foaie clatita si tot asa.
La final, turnam oul batut cu smantana, si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta mare!!!
PS: puteti pune si clatitele rulate, nu neaparat foi!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu