- se cumpara un cas de oaie, mai gras si sare neiodata
-se taie in patrate si se sareaza normal, lasandu-se la scurs...citeste toata reteta
-se face o saramura din o lg de sare la litrul apa, si se pune pe foc pana se topeste sarea, apoi se lasa la racit
-cand saramura s-a racit se pune casul, si se lasa cam 12 ore,
-apoi se scot bucatile si se lasa la scurs
-pregatim pungi de plastic si punem cate o bucata de cas, legam apoi punem in sertarul de la congelator
-cand dorim sa servim cas, iarna, scoatem si lasam la dezghetat.
Avantajele acestei metode este faptul ca, avand sare ,casul la dezghetare nu se usuca,fata de cel framantat si pus la congelatot, iar fata de cel pus la saramura, ca telemea, nu este asa de sarat.
Incercati metoda, o sa va satisfaca gusturile cu siguranta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu