joi, 17 mai 2012

Macrou marinat la cuptor


Ne trebuie:

1 kg macrou
3 cepe,2 morcov
2 ardei grasi
1lamaie
1 cana ulei,una de apa, si una de otet
piper, sare,foi dafin....citeste toata reteta


 Aceasta reteta o facea tatal meu si iesea super!! Oasele se inmoaie atat de tare , incat se topesc in gura, iar de gust nu mai vorbim, ff bun.Incercati-o!
Se curata legumele: ceapa se taie pestisori, morcovii si ardeii felii.
Macroul, se curata, se spala bine si se taie in bucati.

Se aseaza intr-o cratita, se pun legumele deasupra, se sareaza si se pipereza, si se pun foile de dafin.
Turnati, apa,uleiul si otetul, acoperiti cu o foaie de aluminiu, sau cu capac si dati la cuptor, la foc mic, cam 2 h.

Lichidul trebuie sa se evapore usor, sa ramana uleiul, iar ingredientele trebuie sa fie prajite.
Mentionez ca macroul trebuie intors in timpul prajirii.
Iar daca nu arata ca in poza, produsul finit, prelungiti timpul de prajire cu jumatate de ora.
Inainte de a opri focul, taiati cativa catei de usturoi si ii puneti peste peste.
Serviti pe farfurie cu felii de lamaie si mujdei de usturoi, acompaniat de mamaliguta. Imi pare rau, ca nu am facut poza de final , cu produsul pe farfurie, dar a disparut imediat!!!!
POFTA MARE!!!

3 comentarii: