Cred ca putine gospodine nu pregateasc traditionalul drob , pentru sarbatorile pascale, asa ca am sa va impartasesc si eu reteta mea!
Ne trebuie:
500 gr carne tocata de porc
500 gr ficatei de pui
4 felii de sunca afumata
3 cepe
3 oua crude...citeste toata reteta
8oua fierte
sare,piper
marar si patrunjel verde
foi de ceapa verde
1 ardei rosu si 1 galben
5o ml smantana goasa
Prima data se pum ficateii la fiert cu sare.
Apoi carnea tocata se pune intr-un bol, se amesteca cu ceapa taiata marunt, inclusiv foile de ceapa verde maruntite, verdeata tocata, sare piper.
Dupa ce ficateii s-au fiert, se scurg ,se dau prin masina de tocat cu feliile de sunca,de doua ori si apoi se adauga la compozitia de carne.
Acum se adauga, smantana si ouale , amestecandu-se ff. bine.
Se pregatesc doua tavi de cozonac, cu foi de copt unse cu ulei sau unt.
Puneti un rand de compozitie asezati bastonase de ardei de-a lungul tavei.
Asezati apoi ouale pe mijlocul tavii si puneti compozitie pe langa ele, iar deasupra oualelor, crengute de verdeata, si repetati cu ardei, completand la sfarsit cu umplutura, dand aspect de cozonzc.
Dati la cuptor, dupa ce ungeti drobul format cu un pic de unt, pentru 45 min, la foc potrivit.
Taiati dupa ce se raceste, altfel se sfarama.
POFTA MARE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu