luni, 28 noiembrie 2011

Rulouri de hering marinat

Ne trebuie

:0.5 kg de hering file
0.3 kg ceapa
3 ardei (rosu, galben,verde)
100 gr masline naturale
0.5 kg ciuperci
otet, ulei, boia ardei, piper sare
1 lg miere sau zahar

Vreau sa va spun de la inceput, ca aceasta reteta se pregateste cu macar 4 zile, inainte de a o servi, ca sa aiba timp marinata sa isi faca treaba.Se poate gati ca si o conserva pentru , a o avea in camara la nevoie. Cat despre gust este ...citeste toata reteta
exceptional, chiar si pentru cei care nu agreeaza pestele!
Luam fileurile de hering si le condimentam cu sare, piper ,boia si se stropim cu putin otet si ulei de masline, lasandu-le la frigider pentru 2 ore.
Ne ocupam de salata de ceapa, ciuperci si ardei.
Curatam legumele si le taiem feliute. Pregatim o cratita in care punem, apa  200ml, 200 ml otet,  sare , miere, boabe piper, foi dafin.
Dam totul in clocot si adaugam legumele.
Lasam pe foc pana se inmoaie legumele, apoi scurgem.
La mine ceapa e mai maro, de la otetul balsamic.
Scoatem fileurile de hering punem cate un pic  din legume si rulam, apoi prindem in scobitori.
Punem in borcane : un rand de rulouri ,unul de legume si masline, si tot asa pana se umple borcanul.
Facem un bait, din ulei de masline si un pic de otet( sa iese baitul de ulei acrut, spre iute), sare , boia si piper.
Turnam in borcane, pana acoperim continutul si dam la cuptor . la foc mic pentru 45 min.Racim in paturi, apoi punem in camare sau la frigider, in caz ca faceti pentru a servi in cateva zile.
Scoateti  la nevoie si serviti  cu felii de lamaie.

Sper sa va placa, mie imi plac fff. mult aceste rulouri de hering marinat, servite la dezlegarile de peste,  si ca  aperitiv!!
POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. Foarte bine arata.O zi buna.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu,doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-am vizitat, si o s-o fac si alta data cu placere!

    RăspundețiȘtergere