miercuri, 16 noiembrie 2011

Prajitura televizor

Aceasta prajitura  are la baza o reteta veche, pe care eu o am de la o veche prietena si pe care am sa v-o impartasesc si voua.

 Ne trebuie:

-foile cacao(2 buc.):
100 gr unt
100 gr zahar
2oua
40 gr cacao
1lg -ita bicarbonat
1 z. vanilat, sare
5lg lapte
300 gr faina
 Se amesteca  ingredientele ,se stinge bicarbonatul cu otet si se amesteca cu restul, din care reiese un aluat care se desprinde de maini. Se imparte in doua si se coc 2 foi pe hartie de copt.( se intind foile direct pe hartia de copt,tava 30/40)


-blatul alb:
5 oua
5 lg faina
5 lg zahar
sare,1 p.copt
5 lg ulei
5lg apa
Se face un blat ca de pandispan.

-crema:
5lg amidon,1 pach. unt
200gr zahar,sare
2galbenusuri
500 ml lapte
1budinca vanilie
 1lamaie,1es rom
 1 borcan de gem de capsuni
Se amesteca amidonul cu laptele rece, apoi se pune pe foc.

Se freaca galbenusurile cu zaharul si praful de budinca , se pune peste lapte si se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.

Apoi se lasa la racit, dar se mai mesteca din cand in cand.
Adaugam  untul bucata cu bucata,es. rom si zeama de lamaie, cind crema este doar calduta!

-glazura:
100gr ciocolata (85%cacao)
100gr smantana

Asamblarea:
Foaie cacao, crema(1\2), gem( ca sa puteti intinde gemul, incalziti-l),blat alb,gem,crema(1\2),foaie maro.
Topiti ciocolata cu o lg de ulei, apoi puneti smantana , amestecati bine si luati de pe foc,turnati pe prajitura!!

Presarati bilute de ciocolata pentru decor!Acoperiti cu o folie si dati la rece.

Taiati dupa 1 zi, ca foile maro sa se inmoaie!!!

In speranta ca o sa va placa ....... POFTA BUNA!!!!

2 comentarii:

  1. Hallo Mona!
    Mersi de vizita si coment!
    Uite o reintorc si mma bucur ca am ocazia sa in tru pe blogul tau, deoarece ai retete si foto minunate!
    Mii de pupicei si pofta buna la Praji Tlevizor, care arata apetisant!!!

    Cu prietenie
    Laura S.

    RăspundețiȘtergere