vineri, 11 noiembrie 2011

Branzoaice ( poale-n brau)

Facem un aluat , aproximativ ca si la cozonac, la care folosim:
1 kg faina
3 oua
200 ml lapte,
z.vanilat, sare
200 gr. zahar
20 gr drojdie,
razatura de lamaie si portocala
ulei cam 4 lg
100gr smantana

Pentru umplutura :stafide,br. vaci 600gr,3 oua,razatura, vanilie ,es rom,sare, zahar(dupa gust).


Facem un aluat si il lasam la dospit, cam 1\2 ora, intr-o camara incalzita.  O sa incropim niste branzoaice, modelate altfel, decat le stim. Eu le-am vazut pe  site-ul culinar.ro

 Impartim in bile , din care facem nist;e cercuri care le taiem ca in poza.
In mijloc punem branza pregatita asa: o framantam bine cu: zahar ,sare, vanilie, es rom, stafide ,oua, si razatura. Apoi adunam laturile:
Acum si celelalte doua, rezultand un" trandafir".
(nu prea se vede bine aceasta poza, asta e..!)

Le punem intr-o tava unsa cu unt, si le ungem cu ou batut si vanilie praf, lasandu-le sa creasca si in tava, apoi le dam la cuptor cam 1 ora, aproximativ.

Le scoatem din tava , dupa ce s-au racorit un pic, si le pudram cu zahar pudra cu vanilie de la dr. oetker.(la mine au crescut  cam mult)
Pofta mare!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu