joi, 27 octombrie 2011

Oua umplute

Acest preparat il cunoastem cu siguranta, toti.
Dar mie imi place sa il fac , datorita designului deosebit , care l-am vazut pe un site si l-am indragit imediat.
Deci haideti sa  vedem cum se face:


6 oua fierte
1 pate de porc
1|2 pachet de unt
piper, sare,1 ardei rosu
1 lg mustar
o salata verde
3 oua pt maioneza
o lamaie
- ptr. palmieri va trebuie urmatoarele: 100 gr masline fara samburi
                                                         3 bete frigarui
                                                         3 buc. praz (cele mai subtitri)
                                                       

Se taie ouale pe jumatate, si cu grija scoatem galbenusurile.

Galbenusurile se amesteca cu pateul, untul, mustarul,  se condimenteaza cu sare si piper,si se amesteca bine.

Apoi se taie ardeiul, marunt, marunt si se amesteca cu restul.
Se umple jumatatile de ou, apoi se ia un platou  si se  aseaza foi de salata, de jur imprejur, ca in poza.

 In mijlocul platoului se pune o 1|2 de lamaie , apoi puneti  jumatatile de ou cu fata in jos


Se   orneaza cu maioneza facuta din 3 oua.
(aici am presarat un pic de boia)

Acum pregatim palmierii:
-se pun pe betele de frigarui maslinele,
-prazul se spala  si se taie partea alba, lasand doar 1 cm
-foile se despica in mai multe parti, pe lungime

Infingeti palmierii in jumatatea de lamaie  din mijlocul platoului!!!
 
Pofta buna!!!

3 comentarii: