luni, 15 august 2011

Ardei copti ptr. iarna

Pentru acest delicios preparat, va trebuiesc urmatoarele ingrediente:




20 kg ardei gras
0.5 l ulei
sare neiodata
0.2 ml otet
0.1 kg zahar
piper boabe, aspirina

1. Se coc ardeii, si se curata.
2. Apoi se scot cotoarele si se curata bine de seminte.( incercati ca sa pastrati zeama de la ardei )
3. Se  ia o oala de tuci, in care se  infierbanta uleiul, apoi se pun ardeii , zeama pastrata, si se tine pe foc cam pana cand  incepe sa fiarba.




4. Separat se pune otetul, zaharul, si piperul boabe pe foc, si se fierbe pana se topeste zaharul.



5. Peste ardei se pune dressingul de la pc.4, se amesteca bine si se ia de pe foc
6. Borcanele se sterilizeaza in prealabil.
7. Se pune in fiecare borcan ardeii pregatiti  , se lasa cam 1 cm, liber , pana la gura borcanului, apoi se pune aspirina (1 bucata la 800 gr, 1|2 la 400  gr), si se toarna cam 1 -2 lg de ulei incins in fiecare borcan,care ramane  deasupra ptr a nu da voie aerului sa  patrunda, se pun capacele si se da la cuptor cam 30 min la foc mic.



Va garantez reusita acestui preparat, precum si gustul lui. O sa va delectati iarna cu o salata de ardei copti, cu acelasi gust ca si vara!  Sa aveti spor la treaba!!

2 comentarii:

  1. Cred ca este reteta cea mai sanatoasa din cate am citit pana acuma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut! Te astept si alta data,cu placere!!!

    RăspundețiȘtergere