miercuri, 6 aprilie 2011

Pasca cu branza fara aluat

(pentru  doua pasti)

Ingrediente: 8 oua
                  8 lig. zahar
                  8 lg. faina
                  un praf de copt
                  sare, zah. vanilat
 Compozitia de branza:         
                 br. de vaci 500 gr...citeste toata reteta
                 4 oua, sare
                 zahar, zah. vanilat, es de rom


Mod de preparare
: Din 8 oua, 8 lg de zahar, 8lg faina, sare , un praf de copt si zah. vanilat faceti  o compozitie ca pentru pandispan. Deci , separati ouale, albusurile se bat  tare cu sarea si apoi cu zaharul , si vanilia apoi la
  sfarsit se adauga faina  si se amesteca de sus in jos, usor, pana la incopporarea ei completa.
Se pregatesc forme de tort cu fundul detasabil, se pu foi de copt unse cu ulei, apoi se toarna compozitia in cele doua forme. Se da  la cuptor  pentru 10 min , la foc  mediu
 Intre timp se pregateste compozitia de branza. Branza se marunteste, se adauga ouale zaharul, vanilia, es de rom si nuca de cocos sau gris pentru a se intari la copt si nu a se faramita la taiere

.Aluatul dupa cele 10 min ,se scoate  si  se  pune umplutura de branza si se mai da la cuptor inca   20 min.Se incearca cu o scobitoare daca s-a copt indeajuns.








Se scot pe un fund de lemn si se, lasa la ract . Am uitat sa mentionez ca dupa ce am pus umplutura de branza , din stafide am facu crucile  deasupra.. Sper sa va placa. Familia mea de cand fac pasca , dupa reteta mentionata  mai sus , mananca tot si nu mai ramane colac din aluat  nemancat. . SA VA FIE DE FOLOS!

 Aici am incercat sa fac o cruce din ciocolata, dar a iesit cam groasa din cauza ca ciocolata nu a fost de calitate. pentru cele care vor sa incerce , se face crucea de ciocolata pe o foaie de copt, se lasa sa se raceasca, si se pune pe pasca calduta, ca sa faca aderenta cu suprafata. Bafta!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu