luni, 21 februarie 2011

Sos salsa pizzaiola




Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, 1 ceapă mare tocată fin, 2-4 căţei de usturoi zdrobiţi, 4 căni roşii uscate la soare conservate, cu zeamă cu tot, ¼ sos de roşii, 1 lingură oregano uscat, 1 lingură busuioc tocat proaspăt (poate fi şi uscat), 1 frunză de dafin, 1 linguriţă zahăr, sare şi piper după gust

Mod de preparare: Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut. Se mai pun roşiile, cu tot cu zeama lor, şi restul îngredientelor. Se reduce flacăra şi se lasă la înăbuşit timp de o oră, amestcând din când în când cu o lingură de lemn. Sosul obţinut trebuie să fie gros şi catifelat; se poate trece prin robot pentru obţinerea consistenţei dorite. Se obţin cam 3 căni de sos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu