-1 kg faina, 5 gr drojdie, sare, 3 lg de ulei
-apa calda
Se cerne faina, se face maiua in mij ., din: un pic de faina, apa calda, sare, drojdie , un pic de zahar,. Se amesteca , sa iese o maia mai moale, si se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, se framanta cu toata faina, si apa calda cam 500 ml, cam 20 min. apoi se lasa iarasi la crescut, 1 h.
Se ia o planseta de lemn, se imprastie niste faina alba, si se pune aluatul pe planseta, ca o bila. Cu sucitorul se intinde cerc , de grosime1 cm. Se ia aluatul si se pune pe o foaie de copt, direct in tava de coacere, altfel nu se poate creea. In mijlocul cercului se aseaza un pahar, iar apoi se taie franjuri de 2 cm latime.
Apoi se intorc franjurii un pic spre dreapta sau stanga, si se unge cu galbenus amestecat cu miere de albine, iar in mijloc se pune mac.
Acum se lasa la crescut. Se poate presara peste tot un pic de mac.
Se pune la cuptor cam 45 min.
POFTA MARE!
Am uitat sa va pun poze cu painea scoasa din cuptor> Scuze!
Interesant mod de a face piinea,este altceva,imi place!
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
multumesc de apreciere si de vizita ! te m-ai astept, cu drag!
RăspundețiȘtergere