vineri, 26 septembrie 2014

Gogosari la otet cu struguri si conopida

Gogosari la otet cu struguri si conopida....foarte buni gogosarii la otet, dar strugurii sant bestiali din aceasta combinatie!!
Pentru aceasta reteta ne trebuie:
1 kg gogosari
o conopida
1 kg struguri mari
hrean, sare neiodata 2 lg si jumate
zahar, otet 0,5 l, apa 1.4 l, zahar
telina frunze si radacina
50 ml ulei, frunze dafin, piper boabe
mustar boabe, seminte de marar
morcov 1 buc.



Curatati legumele si strugurii de pe ciochine, apoi spalati bine.
Taiati gogosarii sferturi, conopida opariti-o in apa clocotita cu sare, vreme de 1 min.

Pregatiti otetul,cu apa, sare,  zahar si condimente. Puneti pe foc sa dea un clocot. Opriti focul si puneti sferturile de gogosari pana se inmoaie un pic, asa asezandu-le in borcane mai bine in borcane.

 Pregatiti borcanele sterilizate in prealabil, asezati pe fundul lor frunze  si  radacina felii de telina, apoi puneti gogosari,  alternati cu boabe de struguri si conopida, pana umpleti borcanele. Nu uitati de hrean si morcov , taiate bastonase sau felii. Hreanul si telina intaresc legumele deci nu va zgarciti!
Apoi, turnati otetul fierbinte adaugati la sfarsit tulpini de marar si seminte. Capsati si acoperiti cu paturi pana a doua zi. Mie mi-a iesit 2 borcane de 1.7 . Spor la treaba!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu