sâmbătă, 8 iunie 2013

Zarzavat ptr. ciorbe la congelator

Am decis sa scriu acest post , pentru a va da o idee de a conserva  zarzavat proaspat pe iarna, pentru ciorbe,eu  nefiind un fan a zarzatului pus la sare, care ptr. mine are gust de murat. Eu fac in felul urmator : cumpar verdeturile care imi plac in ciorba .
De fiecare data ,pun  cam 18 pg de verdeata pentru ciorbe ptr iarna. Socotesc aproximativ cate o legatura din fiecare ,per pg., exceptie facand legaturile de frunzele de sfecla rosie si marar, in care pun jumatate per pg...    
De exemplu:18 leg de patrunjel
                  18  leg loboda
                  18 leg leustean
                  18 leg. stevie
                  9 leg. marar
                  9 leg frunze sf. rosie    citeste toata reteta



Spal f. bine verdeturile, le las la scurs, apoi le toc.

Ca sa fiti  siguri ca, puneti cate o leg,din fiecare , spalati pe rand  atat cat pentru o pg. apoi tocati si asezati in prima punga, si asa pe fiecare, pana terminati.

Apoi scoteti aerul din pg, si asezati in sertarele congelatorului.

Asa pus ,nu o sa mai aruncati, in primavara urmatoare, cand ies cele proaspete, si mai are un avantaj: cand doriti sa faceti ciorba, scoateti doar o pg. cu zarzavaturile necesare pentru o ciorba plina de savoare  ca in plin sezon. A !!!....  si o sa aveti si mai mult loc, pentru alte  pg. cu legume si fructe.
Separat  mai pun cateva pungute doar cu patrunjel, marar si frunze de telina, dar neamestecate, pe care le folosesc si in alte preparate.
Si sa  nu uit: conserv la congelator si pg cu ardei grasi , rosii , verzi ,galbeni ,si rosii taiate cuburi pentru a avea o ciorba  de " vara"  , in plina iarna, atunci adaugand doar radacinoase: morcov, patrunjel, telina, ceapa.....!!!

Spor la treaba!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu