marți, 1 februarie 2011

Rulouri vanilie si cacao

Aluat rulouri:
        - 1/2 pachet de margarina
        - 2 oua
        - 1pah. lapte
        - 1pah. zahar
        - 1 praf de copt( amoniac)
        - zahar vanilat
        - 7-8 pah. faina
 

Se topeste margarina, se adauga si celelalte ingrediente , se face un aluat din care se intind foi, de 2 mm grosime, din care se taie straifuri late de 2 cm, lungi de 35 cm.








Se pregatesc conurile de metal, se ia un straif si se infasoara, de jur imprejur, suprapunand cam 3 mm, aluatul,. pentru a nu iesi crema mai tarziu. ( dimensiunile conurilor, sant in poza)















Dupa ce infasuram, toate conurile, se pun in tava, la copt, cam 25 min la foc mic, pana se auresc un pic.


 Cat se racesc rulourile haideti sa pregatim crema!

Crema : - 6lg faina
             - 4lg cacao
             - 12 lg de zahar, 3 z. vanilat
             - 1 l lapte dulce
             - 1 1/2 unt (margarina)
             -1 1/2 es rom, sare

Se pune laptele  intr-un vas si se amesteca faina cu telul, sare , cacaoa si se pune pe foc, mic . Se adauga apoi si celelalte  ingrediente, cu exceptia  margarinei  si romului .


Dupa ce a fiert si s-a ingrosat se pune la racit un pic, sa fie suportabila la mana, dupa care se adauga margarina, felii , se omegenizeaza bine,  pana se topeste, iar la urma es de rom.

Cand s-a racit de-a binelea, se umplu rulourile, si se dau la rece.


 Acesta e finalul:    POFTA BUNA!






PS: ies cam 45 buc.

                                     SA VA FIE DE FOLOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu