miercuri, 5 ianuarie 2011

Crochete de pui cu maioneza si ceapa

 E o reteta  veche, care eu personal ,o fac cu cea mai mare placere, dar o si consum cu aceeasi placere, chiar daca are cateva ......calorii. Haideti sa vedem de unde incepem!
               Luam niste piept de pui(1 kg)  , il tocam, adaugam : piper, sare, 1 morcov dat prin razatoarea mica,   1  pastarnac, la fel dat prin razatoare, ceapa , cam 4 bucati mai potrivite, niste miez de paine muiat, usturoi dupa gust, niste delikat, daca doriti, desi eu nu prea ma omor dupa adaosuri alimentare, si bineanteles nelipsitul marar si patrunjel,  tocate marunt , cam 3 oua si cam atat, cred. Se amesteca f. bine  toate ingredientele, de mai inainte, apoi se fac bilute mai mici care se prajesc in baie de ulei  .     
                Se lasa la scurs ca sa nu fie imbibate cu ulei.  Acum, pregatim ceapa, cam 4 cepe mai mici, care se taie pestisori, se pune intr-un vas pe  foc , unde adaugam cam 600ml de apa ,  un pahar de 200 ml de otet din 
vin (daca e mai slab iese cam gretos), sare, piper boabe, foi de dafin si un pic de zahar  si se lasa la fiert pana se inmoaie ceapa bine.


Dupa  ce s-a fiert ceapa, se scurge de zeama si  se pune  peste crochetele scurse de ulei.

Se face o maioneza din 4 oua fierte si 2 oua crude.


Aceasta maioneza se pune peste crochete si peste ceapa, si se amesteca toate, incet, sa nu se zdrobeasca.
Se gusta si daca vi se pare un pic dulce , de la ceapa, mai puteti pune niste mustar iute, sau niste zeama de lamaie. Se pune pe platou sau in boluri si se decoreaza .
   

3 comentarii:

  1. Va astept cu mult interes retetele. Luna aceasta voi deveni si eu bucatar si am mare nevoie de retete culinare cat mai simple si delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. SCUZA-MA ca nu ti-am raspuns, la timp, dar am uitat sa intru sa imi vad comentariile. Inca o data scuze si multe multumiri pentru vizita si apreciere!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac crochetele tale, cred ca sunt tare gustoase!

    RăspundețiȘtergere